Kokonaisena paistettu kala väistymässä – Nuorempi polvi haluaa monipuolisuutta kalatuotteisiin
Nahkiaisia, siikoja, maivoja, mätiä. Kalastuksessa on menossa elokuun puolivälistä lokakuun loppuun kestävä sadonkorjuuaika, kertovat Kalaliike H. Kuhan perustaja Hannu Kuha ja yrityksen tuotekehittelijä Janne Pekkala. Hannu Kuha syö itse monipuolisesti kalaa, mutta yksi on ehdoton suosikki. – Syön graavilohta varmasti joka päivä. Pekkala vinkkaa kokeilemaan lohen graavausta uudella tavalla. – Laita graavaukseen yhtä paljon sokeria kuin suolaakin, molempia mieluusti reilusti.
Lähiruoka ja paikallisuus ovat nyt suosiossa. Se on huomattu Iissä Kalaliike H. Kuhalla, jossa on tarjolla lähivesistä pyydettyä kalaa. – Ihmiset haluavat nyt tietää, mistä ruoka tulee, joten meillä paikallisuus korostuu. Myymme ja jalostamme kalaa, joka on pyydetty pääasiassa Raahen ja Tornion väliseltä alueelta. Ostamme kalaa kymmeniltä osa-aikaisilta kalastajilta ja noin kymmeneltä päätoimiselta kalastajalta, kertoo…